20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

JEZIVE PRIJETNJE ID: Srbijo, gorećeš i ti u plamenu rata!

Komanda Islamske države direktno je označila Srbiju kao metu napada! Naime, u najnovijoj video-poruci koja kruži internetom ISIS je zaprijetio da će mnoge zemlje, među kojima i našu, „spaliti plamen rata“, dok je njegova podružnica u Bosni pozvala na nova ubijanja „nevjernika“!

Srbija je u ovom snimku svrstana među članice „đavolske koalicije“ i istaknuta je njena zastava, zajedno sa još 59 zemalja.

Džihadisti su u prvi plan stavili SAD i njene najbliže saradnike, ali je prijetnja upućena svima za koje se smatra da su protivnici Islamske države.

– Ameriko, tvrdiš da imaš najjaču vojsku koju je svijet ikada poznavao. Možda imaš brojnu i dobro naoružanu armiju, ali tvojim vojnicima nedostaje odlučnosti i volje, još se sjećajući bolnih poraza u Avganistanu i Iraku…

Tvoja brojnost će samo pojačati odlučnost i volju naših ratnika. Ti i tvoji đavolski saveznici samo dođite, mi imamo najjačeg saveznika! To je Alah – poručili su islamisti u video-snimku..

Takođe, oglasio se portal Islamske države u BiH Vijesti umeta, koji je i ranije pozivao na ubistva vojnika, što se svega nekoliko dana kasnije, nažalost, i desilo. Ovog puta s ovog portala tvrde da na ovim prostorima pravo krvoproliće tek slijedi!

– Upozoravali smo vas da će Evropom teći krv. Ubijena su dva prljava vojnika, koji su se borili za nacionalizam i branili državu i vladu, koja im nikakvo dobro nije donela. Jedan je Srbin, pravi nevjernik, a drugi Bošnjak, otpadnik od vjere. Ovo je tek početak, Bosno, ovo je tek početak, o Evropo, ovo je tek početak prolivanja vaše prljave krvi, koja će teći vašim prljavim ulicama sve dok se zastava tevhida ne zavijori širom cijele Evrope i šire – stoji u poruci na Vijestima umeta.

Istovremeno, s ovog portala, iza koga stoji izvjesni radikalni islamista Nedžad Balkan porijeklom iz Tutina, otvoreno su pozvali na nova ubijanja.

– Krenite, braćo, oni su slabi i jadni, pouzdajte se u Alaha i krenite Alahovom blagodati. Ubijajte njihove tagutske prljave vojnike gdje god možete, ne dajte im mira, neka njihova prljava krv teče ulicama Bosne i Evrope – poručuju džihadisti.

Vojni analitičar Aleksandar Radić upozorava da postoji opasnost od terorizma u Srbiji.

– Mi smo s druge strane linije fronta u ovoj borbi. Vrlo je neugodno to što naši političari tvrde da smo bezbjedni i da opasnosti od terorističkog napada nema. Nad ovom situacijom niko nema potpunu kontrolu, pa ni srpske bezbjednosne službe – kaže Radić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se