14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Ivanić: Nemam problem da sarađujem s Dodikom

BANJALUKA – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je da nema nikakav problem da sarađuje sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, da je spreman čuti druge stavove, ali da će uvijek donositi vlastitu odluku.

Povodom sastanka srpskih zvaničnika sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Irenejom i članovima Svetog arhijerejskog Sinoda, koji je održan juče u Bijeljini, Ivanić je istakao da je jako bitno da je sastanak prošao u tolerantnom ambijentu.

„I jedni i drugi smo iskoristili priliku da patrijarhu, vladikama i Svetom sinodu prenesemo vlastite poglede koji nisu uvijek bili potpuno identični, tačnije bilo je velikih razlika“, rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, Savjet ministara BiH treba čuti stavove Vlade Republike Srpske, ali sami donositi odluke.

„Ako to tako bude, naše razlike ćemo svesti u civilizovane okvire. Razlika će i dalje biti, jer ne možemo isto misliti, ali se razlike mogu iskazivati u civilizovanijem obliku i to je najveći rezultat sastanka“, poručio je Ivanić.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej i članovi Svetog arhijerejskog Sinoda razgovarali su juče u Bijeljini sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem, srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i prvim zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladenom Bosićem o aktuelnim problemima u Srpskoj i Srbiji.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se