15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

ID odgovorila Anonimusima: Protiv vas ćemo voditi najveću operaciju u istoriji

Nakon što je hakerska grupa Anonimus objavila sajber rat Islamskoj državi, stigao je i odgovor islamista na „najveću hakersku akciju do sada“.

„Anonimusi iz cijelog svijeta će vas loviti. Znajte da ćemo vas naći i da vas nećemo pustiti. Protiv vas ćemo voditi najveću operaciju u istoriji“, rekao je na francuskom u klipu okačenom na YouTube čovjek iza maske Gaja Foksa, tradicionalnog obilježja Anonimusa.

Na aplikaciji za razmjenu poruka, Telegram, kanalu za koji se vjeruje da je povezan sa Islamskom državom objavljen je potom odgovor islamista kao i uputstva kako da se zaštite od hakovanja Anonimousa.

„Anonimousi su u videu zaprijetili da će sprovesti veliku operaciju protiv Islamske države – idioti“, navodi se u poruci, uz pitanje šta bi mogli da hakuju jer su do sada navodno samo hakovali profile na Twitteru i email adrese povezane sa Islamskom državom.

Teroristi su saradnicima potom ponudili savjete kako da izbjegnu hakovanje. Rekli su im da ne otvaraju linkove (osim ako nisu sigurni u njihov izvor), treba da stalno mijenjaju IP adrese i da ne razgovaraju s ljudima na Telegramu i Twitteru koje ne znaju.

Ista poruka na arapskom i engleskom potom je podijeljena na nekoliko Telegramovih kanala povezanih sa Islamskom državom.

Anonimousi su se na islamiste okomili još nakon napada na list Charlie Hebdo početkom godine pa su krenuli u rušenje profila na društvenim mrežama i web stranica povezanih s ekstremistima, prenosi Business Insider.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se