15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

I danas sunčano i toplo

Sunčano i toplo vrijeme i danas očekuje Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

Temperatura vazduha i danas će biti iznad prosjeka za mjesec novembar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura od 14 do 19, na jugu i ponegdje na sjeveru do 22 stepena Celzijusova. U mjestima gdje se magla zadrži duži dio dana biće svježije.

Duvaće slab zapadni i jugozapadni vjetar, a na jugu tokom dana promjenjiv, ali se jutros očekuje slaba bura.

Prema progonozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u većini krajeva preovladava sunčano vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću. U centralnim i istočnim područjima, te po kotlinama i pored rijeka ima magle i sumaglice.

Sokolac je jutros bio najhladniji sa minus četiri stepena koliko je izmjereno u 7.00 časova.

U Bugojnu su izmjerena minus tri, u Kalinoviku, Drvaru i Kupresu minus dva, u Šipovu, Gacku i Istočnom Drvaru minus jedan, u Nevesinju, Jajcu, Livnu, Sanskom Mostu nula.

U Prijedoru, na Han Pijesku, u Foči, Novom Gradu, Bileći i Zenici jutros je izmjeren jedan stepen, u Gradišci, Rudom i Ribniku dva, u Banjaluci, Stocu, Srebrenici, Srpcu, Sarajevu, Goraždu, Driniću i Višegradu tri, na Ivan-sedlu, u Čapljini, Tuzli i Mrkonjić Gradu četiri stepena.

Na Bjelašnici, u Doboju, Zvorniku i na Čemernu jutros je bilo pet stepeni, u Bijeljini i Krupi na Uni šest, u Trebinju i Mostaru 10, u Neumu 11, na Mrakovici i u Bihaću 13 i u Gradačcu 14 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se