5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Genijalni izumi sakriveni od javnosti

Pojedini izumi genijalnih naučnika mogli su da poboljšaju život čovječanstva, ali iz nepoznatih razloga su jednostavno sakriveni od očiju javnosti.

Jedan od takvih izuma je i Vordenklif toranj Nikole Tesle koji je bio njegov pokušaj da snabdije čitav svijet besplatnom energijom koristeći struju iz Zemljine jonosfere pomoću tornjeva koji bi bežično prenosili struju širom svijeta.

Međutim, Teslina laboratorija i oprema spaljene su zajedno sa intelektualnom svojinom, jer je postojala bojazan da struja neće moći da se naplaćuje.

Rejmond Rajf uspješno je izliječio od raka nekoliko pacijenata uz pomoć univerzalnog mikroskopa, ali nakon što je odbio da ga ustupi Američkoj medicinskoj asocijaciji, pobjegao je u Meksiko kako bi izbjegao zatvor, a tamo je i umro.

Vilhelm Rajh napravio je uređaj za razaranje oblaka koji bi kontrolisao vremenske prilike, ali vladajuća elita zaustavila je ovaj projekat jer bi se na ovaj način mogla iskorijeniti glad, a samim tim i kontrola porobljavanja ljudi.

Linus Poling je zajedno sa Matijasom Retom pronašao način liječenja srčanih bolesti i to ubrizgavanjem velikih doza vitamina C, ali velike farmaceutske korporacije nisu vidjele u ovome profit, pa ga nisu podržale.

Stenli Majer izmislio je automobil koji radi na vodu, međutim, odbio je da proda prava na njega i patent za milijardu dolara, a ubrzo je umro od trovanja uranijumom i smatra se da njegova smrt nije bila slučajna.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se