14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Facebook se opametio? Safety Check i za Nigeriju

Aktiviran Safety Check za Nigeriju, Mark Cukerberg se opet oglasio!

Nakon što je Facebook uveo opciju da se „čekirate“ kao bezbjedni nakon napada u Parizu, koju nije uvodio tokom terorističkih napada u drugim zemljama, a zatim i opciju promjene profilne slike u „francusku“, korisnici su burno reagovali. Mnogi od njih su, s pravom, zamjerili što se tragedijama u drugim zemljama ne pridaje toliko pažnje, iako je broj žrtava mnogo veći.

Sinoć je uveden Safety Check za Nigeriju, zemlju u kojoj je juče u bombardovanju život izgubilo 32 ljudi.

Mark Cukerberg se opet oglasio povodom terorističkih napada i stava popularne društvene mreže o njima.

„Sinoć smo opet aktivirali Safety Check. Nakon napada na Pariz, odlučili smo da ubuduće ovu opciju koristimo u svakoj prikladnoj prilici. Trenutno ubrzano radimo na tome da utvrdimo kriterijume za novu politiku i odlučimo kako može da bude najkorisnija za sve.

Nažalost, ovakvi događaji su veoma učestali, pa neću pisati o svakom od njih. Gubitak ljudskog života bilo gdje je tragedija, i posvećeni smo tome da učinimo nešto da pomognemo ljudima u što više takvih situacija.

U ovakvim vremenima, važno je da se podsjetimo da, uprkos alarmantnoj učestalosti ovakvih događaja, nasilje je na najnižem nivou u istoriji i još uvek opada.

U ratovima se sve manje gine, stopa ubistava opada širom sveta, i, uprkos tome što je teško poverovati, čak je i broj terorističkih napada u opadanju.

Molim vas, ne dozvolite da vas mali broj ekstremista učini pesimistima. Svaki član zajednice doprinosi razumjevanju i empatiji. Svi zajedno povezujemo svijet. I ako učinimo sve što možemo, možda jednog dana više neće biti ovakvih napada“, napisao je Cukerberg, prenosi Mondo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se