18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Drvo palo ženi na glavu i ubilo je

DERVENTA – Mira Šogorović (53) iz Crnče kod Dervente poginula je u tom mjestu kada je na nju pala grana drveta koje je sjekao njen muž Đorđe.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak kada su supružnici u svojoj privatnoj šumi sjekli drva za ogrev.

Izvor blizak istrazi je ispričao da je nesrećnu ženu dok je pomagala mužu u sječi šume udario ogranak drveta po glavi i teško je povrijedio.

– Ona je nakon nesreće odvezena u Dom zdravlja u Derventi, ali je od zadobijenih povreda preminula do te zdravstvene ustanove – kazao je izvor „Glasa Srpske“.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale, rekli su da je ovaj slučaj prijavljen policiji nakon što je u Dom zdravlja u Derventi dovezeno beživotno tijelo M. Š.

– Ljekar mrtvozornik vanjskim pregledom tijela ustanovio je povrede glave preminule. Njeno tijelo prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti – kazali su u CJB Doboj.

Dodali su da je o ovom slučaju obaviješten i dežurni tužilac u Okružnom tužilaštvu Doboj.

– Dežurni tužilac izdao je naredbu da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti – kazali su u CJB Doboj.

Mještani sela Crnča ostali su u šoku kada su čuli za tragediju koja se dogodila u njihovom mjestu.

– Čula sam da je poginula Mira dok je sa Đorđem sjekla drva za zimu. Žao mi je žene. Nikada sa njom i njenim mužem nisam imala nikakvih problema. Uvijek su kao komšije bili dobri – kazala je mještanka, koja nije željela da joj objavimo ime.

Prema njenim riječima, ova porodica živjela je skromno i uvijek su bili dobri domaćini.

Mira i Đorđe imaju sina koji živi u Engleskoj. Nesrećna žena imala je još jednog sina, koji je prije desetak godina ubio svoju suprugu, a nakon toga izvršio samoubistvo.

Da je sličnih nesreća tokom radova u šumi bilo i ranije, govore i slučajevi drvosječa Branka Ljubojevića (62) iz Kuljana kod Banjaluke, Radomira Lukića (20) iz Skugrića kod Modriče i S. H. iz Podgore kod Breze, koji su poginuli lani u tri odvojene nesreće koje su se dogodile u šumama proteklih godina. Ljubojević je nastradao u sječi šume u mjestu Barlovci. Na njega je tokom sječe palo drvo koje ga je usmrtilo. Na sličan način nastradao je S. H., kada ga je prilikom sječe udarilo stablo u šumi u mjestu Podgora, dok je Lukić poginuo tokom prevrtanja traktora.

Lugar

Da su nesreće tokom sječe i utovara drva česte govori i to da je nedavno poginuo lugar Šumskog gazdinstva „Gorica“ Nebojša Lončar (36) iz Vujičića kod Šipova tokom utovara drva na kamion. Na njega je pao trupac, koji se otkačio prilikom podizanja oblovine na tovarni dio. Prema nepotvrđenim informacijama, prilikom podizanja trupca na kamion puklo je crijevo na dizalici, nakon čega se trupac otkačio i pao na radnika, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se