2 C
Zvornik
19. април 2024.

Drugi dan investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici

U Srebrenici se nastavlja Ivesticiono-razvojna konferencija „Srebrenica 2015“.

Investiciono-razvojna konferencija „Mogućnosti i perspektive razvoja – Srebrenica 2015“ nastavljena je danas razgovorima grupe potencijalnih investitora sa predstavnicima opštine i banaka o mogućnostima saradnje i stimulativnim mjerama koje ova lokalna zajednica pruža ulagačima.

Predstavnici banaka pojasnili su mogućnosti kreditiranja i podrške razvojnim projektima i investicijama, te načine da privatnici privuku strane investicije za projekte koje planiraju da realizuju.

Bankari su konstatovali da je u BiH ambijent za strana ulaganja znatno poboljšan u odnosu na nekoliko prethodnih godina.

Investiciono-razvojna konferencija u Srebrenici (2)U radu skupa danas je znatno manje učesnika nego juče.

Potencijalni investitori danas će razgovarati i o mogućnostima zajedničkih ulaganja, te o tehničkim detaljima za investiranje u gradnju i otvaranje novih proizvodnih kapaciteta i radnih mjesta.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić najavili su juče da će vlade Srpske i Srbije uložiti direktno 13 miliona KM u Srebrenicu i projekte koji će biti realizovani u ovoj opštini u narednom periodu, javlja RTRS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se