24.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Dodik o Bosiću: Pokušaj da se stara priča vrati u javni prostor

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je krivična prijava koju je lider Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić podnio protiv njega u Sarajevu pokušaj da se jedna stara priča vrati u javni prostor i da su je pojedini mediji jako nekorektno podržali. „Nisam siguran da radi najbolji posao, ali to je njegov izbor“, poručio je Dodik u Beogradu na konferenciji za novinare u pauzi skupa „Dejtonski sporazum – dvije decenije mira i pouka za svijet“.

On je pojasnio da je ta priča i ranije „bila na dnevnom redu“ i da je riječ o kreditu koji je on lično podigao i za njegovo dizanje založio određenu nekretninu.

„Ako mogu nešto da podržim što Bosić radi jeto je da se konačno krene u institucije i neka se tamo dešava. Ja sam čak bio primoran da sam sebe tužim kako bi se zaustavila ta velika haranga i priča bez osnove koja se počela promovisati. Da Bosić to nije predao institucijama u Sarajevu ja bih to pridodao ranijoj prijavi koju sam podnio“, rekao je Dodik.

On je naglasio da nema ništa posebno da kaže o najnovijem Bosićevom potezu i konstatovao da se pokušava spekulativno i insinuacijama održati neka javna predstava.

„Nemam razloga ni za kakvu brigu, ali je vidljivo da se ne oklijeva da se na takav način iznosi bilo šta što je predmet spekulacija. To je njegov izbor. On ima priliku u procesu koji sam ja pokrenuo protiv njegovih tvrdnji sličnog karaktera. On je to juče predao sudu. Sud je to odbio kao neadekvatan sudski proces, a nakon toga nije prošlo ni 20 minuta i taj predmet je aktivirao preko Suda u Sarajevu“, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je dodao da, što se njega lično tiče, on nema nikakav razlog da bilo šta krije.

„Sve što je urađeno urađeno je po Zakonu. Znate kako, uzmete kredit, nabavite nekretninu. Tu nekretninu upišete u imovinski karton. Ako Bosića zanima otkuda uvećana vrijednost moje imovine – eto imam jer imam kredit. Da li je to imovina dok postoji hipoteka, a postoji, treba da kažu pravnici, a kredit se uredno vraća“, rekao je Dodik.

U kontekstu toga on je naglasio da je mnogo puta pojašnjavao da je digao kredit od Pavlović banke da bi kupio nekretninu koju je izdao da bi dobijenim novcem vraćao anuitet.

Kada je riječ o vrijednosti njegove imovine, Dodik je rekao da je informacija o njoj transparentna i dostupna uvidom u njegov imovinski karton, pišu Nezavisne.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se