15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Motivacija za napad u Sarajevu radikalni islam

BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sinoćnji napad u Sarajevu akt terorizma koji je za svaku osudu, te da je evidentno da je motivacija bio radikalni islam, a cilj slučajan, nije biran.

Dodik je, u pauzi konferencije u Beogradu „Dejtonski sporazum – dve decenije mira i pouke za svet“, rekao novinarima da je veoma jasno da nisu na najbolji način i ozbiljno shvaćena ranija upozorenja da u BiH postoje pojedinci za koje obavještajna zajednica u BiH tvrdi da ih ima oko 3.400, a koji su spremni da izvrše individualni teroristički akt.

„Kada tome dodate činjenicu da se u BiH vraćaju takozvani ratnici takozvane `Islamske države` i da oni donose nestabilnost, kao i da se ne prihvata zakon koji predviđa kazne za one koji odlaze na strana ratišta, onda je BiH sigurno jedan od urgentnih prostora koji je izložen aktima individualnog terorizma“, rekao je predsjednik Srpske.

Vehabija Enes Omeragić /34/ ubio je sinoć pripadnike Oružanih snaga BiH Armina /Murisa/ Salkića i Nedeljka /Dušana/ Radića. Prilikom napada Omeragić je uzvikivao „Alahu ekber“. Vehabija je poslije napada izvršio samoubistvo.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se