8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Borac tone ka nižem rangu

BANJALUKA – Fudbaleri Borca doživjeli su peti uzastopni poraz u prvenstvu i sve su dalje od opstanka u bh. eliti.

Banjalučani ne znaju za slavlje u prvenstvu još od 19. septembra, kada su na svom stadionu pobijedili Zrinjski i dosta toga podsjeća na 2006. i 2008. godinu kada su takođe ispadali u niži rang. Samo dva kluba slabija su od „crveno-plavih“, a četiri boda kasne za desetim mjestom koje donosi spas. I pored svih crnih oblaka koji su se nadvili nad klub sa Gradskog stadiona, predsjednik Banjalučana u ostavci Draško Ilić i dalje vjeruje da mogu sačuvati premijerligaški status.

– Situacija u kojoj se nalazimo je dramatična, ali sam uvjeren da će se Borac uspjeti iščupati i do kraja sezone doći do toliko željenog desetog mjesta. Istina je da je iza nas još jedna neprospavana noć i da se postavlja pitanje da li će Borac uspjeti da ostane u eliti. Teško je reći da li je razlog loše igre kvalitet ekipe ili jednostavno psihološki momenat, jer je serija poraza poljuljala samopouzdanje kod igrača – naglasio je Ilić.

On je istakao da će narednih dan-dva morati da preduzmu neke mjere jer je svima jasno da ovako više ne ide.

– Promijenili smo jednog, drugog i sada doveli trećeg trenera, koji objektivno i nije mogao ništa da uradi jer je sa ekipom imao samo jedan trening. Međutim, očito je da nam ne ide. Kola su krenula nizbrdo i ne znam šta da preduzmemo da se situacija popravi. Ipak, i pored teške situacije sam optimista i vjerujem u bolje dane – nastavio je Ilić.

Poslije poraza od Radnika (0:1) u debiju razočarenje nije krio ni novi kormilar Željko Vranješ.

– Nismo znali da iskoristimo šanse i dominaciju koju smo imali. Evidentno je da smo poslije 60 minuta igre fizički pali i linije tima su nam se raspale. Moraćemo da radimo na psihološkom aspektu jer su igrači pali poslije primljenog gola i nismo uspjeli da se vratimo. Uprkos porazu, nije sve izgubljeno, šanse za opstanak postoje. Moramo zbiti redove i učiniti sve da u preostale četiri utakmice osvojimo što više bodova, a onda u prvenstvenoj pauzi da pojačamo tim, jer Banjaluka zaslužuje da ima premijerligaša i u skraćenoj ligi – istakao je Vranješ.

Palili stolice

Nezadovoljstvo igrama svojim ljubimaca pokazale su i pristalice Banjalučana „vulturesi“, koji su igrače ispratili salvom uzvika i zvižduka, vrijeđali upravu, a na kraju utakmice su zapalili vatru na istočnoj tribini i uništili nekoliko stolica.

– Naravno da su i oni razočarani svim posljednjim neuspjesima, i da svaki naredni poraz produbljuje njihovu ljutnju. Takvo njihovo ponašanje trebalo bi da zabrine igrače, jer je jasno da oni moraju nešto promijeniti u svojim glavama i pristup igri – dodao je Ilić.

Crna serija

10. kolo: Čelik – Borac 1:0

11. kolo: Borac – Rudar Prijedor 1:2

12. kolo: Slavija – Borac 3:0

13. kolo: Borac – Široki Brijeg 0:2

14. kolo: Borac – Radnik 0:1

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se