15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Android telefoni koje ne treba kupiti, najgori Android telefoni

Ovih pet telefona nemojte da kupite, bez obzira na to što im je cena povoljna – nisu dobri!

Najavljeni su pompezno, uglavnom, a nisu ispunili gotovo ništa od onog što su obećali. Na papiru nijedan od ovih telefona nije djelovao loše, neki su čak iznenađujuće sposobni i dan danas, ali jednostavno – nisu „uboli“ žicu korisnika. U testovima su listom „sahranjeni“, prodaja im nikako nije išla, a jedan od modela je snižen 10 puta u odnosu na originalnu cijenu, ali mu ni to ne vrijedi – niko ne želi da ga kupi, piše Mondo.

Neki od ovih telefona se i dalje uz manje ili više traženja mogu kupiti kod nas, posebno preko oglasa, ali vjerujte nam – nisu vrijedni novca koje vlasnici traže za njih. Izuzetak su, naravno, korisnici koji iz ličnih razloga žele neki od ovih telefona, pa su spremni da im progledaju kroz tastere…

5. Amazon Fire Phone (2014)

Početna cijena ovog telefona bila je čak 750 dolara. Danas se prodaje za 49 do 99 dolara (uz ili bez ugovora) i jedan je od najvećih promašaja mobilne industrije. Telefon jednostavno ne izaziva nikakvu pažnju, čak ni činjenicom da Amazon stoji iza njega, da ima čak četiri kamere i mogućnost posebne 3D i virtuelne projekcije slike. Inače, hardverski telefon nije loš.

Šta je pošlo naopako: Suviše visoka početna cijena, inovativna tehnologija sa kamerama koju korisnici nisu razumjeli, pretrpan softver i loš marketing.

4. Dell Streak 7 (2011)

Iako je ustanovio novi pravac minijaturizacije tableta, a maksimizacije mobilnih telefona, Dell Streak 7, sedmoinčni tablet nije napravio nikakav uspjeh na tržištu. Imao je čip Tegra 2 kompanije Nvidia, od jednog gigaherca, vebkameru od 1.3 MPx i foto aparat od pet MPx, kao i 32 gigabajta fleš memorije i bežične veze WiFi 802.11n i Bluetooth.

Šta je pošlo naopako: Iako pionir na ovom području Dell nije bio dovoljno „kul“ da povede revoluciju, koju su kasnije izveli Samsung i drugi proizvođači fableta i tableta.

3. HTC First (2013)

Au, kakav je ovo promašaj bio! Jedan od rijetkih promašaja Facebooka, zajedno sa Home aplikacijom, i jedan od mnogih HTC kompanije, koja je i danas na tom putu (iskreno, tako je, iako se to mnogima ne dopada). HTC First nit’ je bio normalan telefon, nit’ je bio Facebook telefon, što su mnogi od njega očekivali. Facebook je HTC telefon presvukao Facebook Home aplikacijom, koja je skrivala Android obavještenja, bila spora, jela memoriju telefona i na kraju propala.

Šta je pošlo naopako: Korisnici su htjeli Facebook telefon, a ne HTC. Osim toga, HTC First bio je spor, sa još traljavijim Facebook Home-om i to ga je ubilo.

2. Nokia X (2014)

Dočekan s ovacijama, ugušen od strane Microsofta i ispraćen tiho, nezapaženo. Eto, takav je put Nokia X serije telefona s Androidom bila. Telefoni su bili osmišljeni kao povoljni Androidi koji rade, sa dobrim kamerama, Microsoft aplikacijama i jedinstvenim METRO interfejsom. Iako je reakcija publike bila više nego dobra događaji koji su uslijedili nakon premijere jednostavno su bili previše jaki da bi omogućili telefonu da se makne s – početka! Kasnije je predstavljena i unapređena Seria Nokia X2 uređaja, koja na mnoga tržišta nikad nije ni stigla. Toliko o Nokiji na Androidu.

Šta je pošlo naopako: Nokia je prodata Microsoft-u koji nije želio ništa da ima sa ovim teleefonom, koji je, inače, izrađen njemu iza leđa. Takođe, telefoni su imali suviše traljav sistem menija, malo aplikacija i nezvaničan Google Store.

1. Sony Tablet P (2011)

Preklopni Android, ali ne kakav smo svi željeli nego onakav kakvim ga je Sony izradio – čudan, nepraktičan, zahtjeva korišćenje obje ruke. Da je Sony izvršio integraciju sa PSP konzolom, pa još i nekako, ali tablet-telefon na preklop, čiji su ekrani suviše mali, a tijelo suviše kabasto nisu imali nikakvu šansu na tržištu.

Šta je pošlo naopako: Sve! Od realizacije, preko marketinga do cijene. Sony ništa nije postigao ovim uređajem, koji je brzo zaboravljen, kao i Tablet S.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se