15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Aktivnosti na izmjeni dijela Regulacionog plana

ZVORNIK – Opština Zvornik provodi aktivnosti na izmjeni dijela Regulacionog plana užeg urbanog područja grada Zvornika i dijela industrijske zone Karakaj u okviru čega je održana stručna rasprava Prednacrta izmjene dijela regulacionog plana koji je prezentovao nosilac izrade „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ iz Bijeljine.

Izmjene je iniciralo više pravnih i fizičkih lica, ali i sama Opštinska uprava Zvornik koja izmjenama želi da riješi postojeće probleme poput problema parkiranja, problem proširenja bolnice, kao i neusklađenost između postojećeg Regulacionog plana i Urbanističkog plana kao plana višeg reda.

– Od 22 inicijative uvaženo je njih 19, tako da se ukazala potreba da se pristupi izmjeni dijela Regulacionog plana i te aktivnosti sprovode se od kraja 2014. godine. Nakon rasprave prednacrta i sagledavanja primjedbi i prijedloga, izmjena dijela Regulacionog plana užeg urbanog područja grada Zvornika i dijela industrijske zone Karakaj trebalo bi da se nađe u formi nacrta na prvoj sljedećoj slednici lokalne Skupštine. Po usvajanju Nacrt će biti na javnom uvidu najmanje 30 dana. Prvenstveno pozivam građane koji žive u neposrednoj blizini lokacija koje su predmet izmjene plana, da uzmu učešće i daju svoje prijedloge i sugestije. Takođe, na opštinskom sajtu www.opstina-zvornik.org biće izložen i Prednacrt plana gdje će se moći vidjeti o kojim se lokacijama radi i kakve su planske izmjene predviđene – rekao je načelnik opštinskog odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić.

Po završetku javnog uvida svi prijedlozi i sugestije biće dostavljene nosiocu izrade koji će ih razmotriti i sačiniti Prijedlog izmjena regulacionog plana. Očekuje se da izmjena dijela plana bude usvojena do kraja ove ili početkom sljedeće godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se