15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

11. memorijalni fudbalski turnir „Zoran Pantić – Kina“

ZVORNIK – Fudbalski klub Trnovica organizovao je 11. Memorijalni turnir „Zoran Pantić -Kina“, koji se igra u znak sjećanja na Zorana Pantića, koji je izgubio život kao pripadnik Vojske Republike Srpske u 24. godini. Turnir je je okupio stotinjak mladih igrača rođenih 2001. godine i kasnije iz okoline Zvornik, ali i iz Korenite kod Loznice. Učešće je uzelo osam ekipa koje su bile podijeljene u dvije grupe.

U grupi A, prva je bila ekipa „Škole fudbala“ iz Trnovice, a druga ekipa Lokanja. U grupi B najbolja je bila ekipa Drine iz Zvornika, a druga Jedinstvo iz Roćevića.

U polufinalnim utakmicama Jedinstvo je savladalo Školu fudbala iz Trnovice sa 1:0, a isti rezultat je bio i u utakmici Drine i Lokanja.

Treće mjesto je zauzela ekipa Lokanja pobjedom nad ekipom škole fudbala iz Trnovice, a u finalu je Jedinstvo nakon izvođenja jedanaesteraca savladalo Drinu sa 3:2 i tako osvojilo pobjednički pehar i zlatne medalje. U regularnom toku bilo je 2:2

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Saša Simić iz Trnovice, najbolji strijelac je bio Nemanja Nikolić iz ekipe Drine, a najuspješniji golman je bio Strahinja Danojlović iz Lokanja.

– Mi ovaj turnir tradicionalno održavamo u julu mjesecu. Ove godine zbog renovirnja našeg igrališta u Trnovici smo turnir odložili i održali na igralištu Tabanaca. Iduće godine naš klub slavi 40 godina od osnivanja, završavamo igralište, pa ćemo u znaku tih događaja pokušati ovaj turnir omasoviti sa mnogo više učesnika i ekipa – rekao nam je Slađan Pantić, brat Zorana Pantića-Kine.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se