14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Zatražene dodatne provjere zdravstvene ispravnosti

Nadzorni odbor Komunalnog preduzeća u Milićima zatražiće intervenciju republičkog sanitarnog inspektora i angažovati nezavisnu zdravstvenu ustanovu da provjeri zdravstvenu ispravnost vode iz gradskog vodovoda, koju građani desetak dana ne koriste za piće.

Direktor Komunalnog preduzeća Mirko Bibić rekao je Srni poslije sjednice Nadzornog odbora da je ovakva odluka donesena nakon što su predočeni preliminarni rezultati analiza gradske vode, koje su obavljene u regionalnim zavodima za zaštitu zdravlja u Istočnom Sarajevu i Zvorniku.

Bibić je rekao da im je iz zavoda u Istočnom Sarajevu javljeno da je voda bakteriološki ispravna, uz nešto povećan stepen mutnoće, dok su iz Zvornika jutros dobili informaciju da u vodi ima bakterija.

Bibić je naveo da su građanima savjetovali da ne piju vodu odmah nakon što su dobili rezultate iz Istočnog Sarajeva.

Prema njegovim riječima, oba zavoda su uzeli po tri uzorka na istim mjestima.

Bibić je pojasnio da su oprečni nalazi nadležnih ustanova bili i razlog zašto je za danas sazvana sjednica Nadzornog odbora Komunalnog preduzeća, na kojoj je izražena zabrinutost zbog problema sa vodosnabdijevanjem.

„Neću da donosim preuranjene zaključke, ali poslije dodatnih provjera i utvrđivanja pravog stanja, Nadzorni odbor i uprava preduzeća donijeće određene zaključke i nećemo ostati pasivni ako bude potvrđeno da je neko pogrešno radio“, poručio je Bibić.

Problemi sa zdravstvenom ispravnošću vode za piće prisilili su stanovnike Milića da se vodom snabdijevaju sa lokalnih izvorišta ili da kupuju flaširanu vodu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se