15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Za slučaj „Milinić“ lobiraju centri moći

BANJALUKA – Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da saslušanje Gordana Milinića u Tužilaštvu BiH pokazuje da je pravosuđe u BiH zainteresovano samo za slučajeve za koje lobiraju različiti centri moći.

„Ovo je dosljednost Tužilaštva BiH da pokušava rješavati one slučajeve koji su politički motivisani i posljedica pritiska i lobiranja različitih centara moći, prije svega međunarodne zajednice“, rekao je Mitrović Srni.

Mitrović smatra da je cilj takvog djelovanja kreiranje određene političke atmosfere u BiH koja podrazumijeva stalnu tenziju, te da je Tužilaštvo BiH najpogodnije sredstvo da to bude ostvareno.

„Da je drugačije, onda bi se Tužilaštvo BiH prije svega bavilo pronalaskom masovnih grobnica, a ne da samo nalozi za ekshumacije čekaju po dvije godine“, naveo je Mitrović.

Prema njegovim riječima, 20 godina se čeka na procesuiranje predmeta za koje postoje svi potrebni dokazi, poput slučajeva „Dudaković“, „Dobrovoljačka“, „Tuzlanska kolona“ i brojnih drugih.

„Procesuiranje Nasera Orića je, na neki način, iznuđeno. Ne mislim da je to ozbiljna namjera da se zadovolji pravda, već je obična farsa“, ocijenio je Mitrović.

Tužilaštvo, odnosno pravosuđe BiH, istakao je Mitrović, treba korjenitu reformu i institucije vlasti Republike Srpske ne smiju da odustanu od najavljenog referenduma.

Tužilaštvo BiH saslušalo je juče Gordana Milinića, samo nekoliko dana nakon što je u javnost izašao sa optužbama na račun predsjednika Republike Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se