2 C
Zvornik
20. април 2024.

Vučić: ne idem u Elbasan zbog politizacije utakmice

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne ide na fudbalsku utakmicu između reprezentacija Srbije i Albanije zbog politizacije tog sportskog događaja, a najoštrije je osudio huliganski napad albanskih navijača na fudbalere Srbije.

„Zbog nesvakidašnje politizacije jednog sportskog događaja, posle više telefonskih razgovora sa albanskim premijerom /Edijem/ Ramom, doneo sam odluku da ne putujem u Elbasan kako bi glavni akteri fudbalske utakmice bili sportisti“, naveo je Vučić u pismu javnosti.

Vučić je zatražio od albanskih vlasti da svim građanima Srbije koji budu prisustvovali ovoj utakmici obezbijede punu sigurnost prije, za vrijeme i poslije održavanja utakmice.

On je poželio srpskim fudbalerima uspjeh i pobjedu, ali ih je, prije svega, zamolio da se bore za grb i zastavu Srbije, poručivši da će ih, bez obzira na to da li će pobijediti ili izgubiti, kao premijer Srbije sačekati i poželjeti im mnogo novih pobjeda u budućnosti.

Vučić je podsjetio da su Srbija i Albanija u prethodnih godinu dana radile mnogo na međusobnom razumijevanju i uspostavljanju redovnih kontakata koji doprinose boljoj političkoj i ekonomskoj saradnji dvije zemlje, poslije decenija ćutanja i zamrznutog neprijateljstva.

„Počeli smo da razgovaramo o velikim i važnim projektima, kao što su izgradnja auto-puta Niš – Drač i pruge Beograd – Podgorica – Skadar – Tirana. Znam dobro da je i danas lakše i popularnije podizati tenzije jer uvek je jednostavnije izabrati liniju manjeg otpora i prikloniti se mržnji umesto racionalnom sagledavanju budućnosti“, naveo je Vučić.

On u pismu ocjenjuje da su albanski premijer Edi Rama, kao i rukovodstvo Srbije, razmjenom najboljih studenata poslali važnu poruku, ne samo svojim narodima već i cjelokupnom svijetu da ozbiljno i odgovorno gledaju u budućnost regiona, Srbije i Albanije.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se