9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Važno da Srpska dobije registar pedofila

BANJALUKA – Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da je potrebno da Srpska dobije registar pedofila, ali da je jednako važno stvoriti uslove da on u realnom životu funkcioniše.

„Ako se zadržimo samo na tome da napravimo registar, a ne stvorimo pretpostavke da se on u realnom životu realizuje onda ništa nismo napravili. Očekujemo da se na tom registru radi naredne godine, kada se planira i izmjena Krivičnog zakona Republike Srpske“, rekao je Kasipović novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je prethodnih dana razgovarao sa najkompetentnijim stručnjacima u oblasti zaštite prava djeteta i profesorima koji su specijalisti za ovu oblast.

„Svakako da ćemo ići u promjene Krivičnog zakona u oblasti zaštite prava djece, i u pogledu sankcija i pogledu samog krivičnog djela. Neophodno je mijenjati Krivični zakon u više aspekata“, naveo je Kasipović.

S obzirom na to da je riječ o izuzetno važnom i delikatnom zakonu, Kasipović je naglasio da je bolje da budu izvršene kvalitetne pripreme i da se u izmjene zakona ide u narednoj godini, nego da se zakon mijenja u segmentima.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se