4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Učenici drugog razreda posjetili Narodnu biblioteku i muzejsku zbirku

ZVORNIK – Učenici pet odjeljenja drugog razreda osnovne škole „Sveti Sava“ posjetili su danas zvorničku „Narodnu biblioteku i muzejsku zbirku“. Biblioteka je ovaj događaj organizovala u okviru obilježavanja Dječije nedelje sa ciljem da se najmlađim sugrađanima ukaže na njihovo pravo na obrazovanje, a kroz to na ulogu biblioteke tokom tog obrazovanja.

– Biblioteka je tu da im obezbjedi svu moguću literaturu koju oni treba da koriste u toku školovanja kao lektire i kroz svoj istraživački rad, ali i da im omogući da na kvalitetan način koriste svoje slobodno vrijeme tako što će čitati interesantne knjige, mimo školske lektire i stručne literature – istakla je direktor biblioteke Nega Stjepanović.

Ona je dodala da je namjera da se učenicima skrene pažnju da je biblioteka sigurno mjesto gdje uvijek mogu da provedu slobodno vrijeme, da se druže, ali i da nešto nauče.

– Cilj nam je da djeci ukažemo na njihova prava ali i na njihove obaveze, odnosno važno je da im napomenemo da literaturu koju koriste u biblioteci moraju da čuvaju. Ovo je ustanova koja im pomaže u obrazovanju, a sve ono što posude ili koriste u biblioteci treba da čuvaju i za generacije koja dolaze iza njih – rekla je Stjepanovićeva koja je dodala da je biblioteka još jedna institucija koja se na lijep način priključila obilježavanju Dječije nedelje.

Ona je poručila da je obaveza ove i sličnih institucija da se djeci svaki dan ukazuje na prave vrijednosti i da se izvedu na pravi put kako bi oni izrasli u dobre i obrazovane ljude.

Učenici koji su danas posjetili biblioteku, a koji pokažu da vole da čitaju knjige i da ih čuvaju dobiće besplatne godišnje članske karte, a oni koji budu najviše čitali dobiće prigodne nagrade u Dječijoj nedelji naredne godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se