1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

U toku asfaltiranje 1,6 kilometara puta prema Klotjevcu

Preduzeće „Zvornik putevi“ počelo je sa postavljanjem asfalta na dionici lokalnog puta od 1.600 metara, koja vodi od Krsta prema Klotjevcu na akumulacionom jezeru Perućac na Drini u opštini Srebrenica, rekao je savjetnik načelnika opštine Nermin Alivuković.

Prethodno je ta dionica puta uređena i pripremljena za asfaltiranje, a sredstva za izvođenje radova obezbijedilo je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH.

Alivuković je rekao novinarima da će nakon asfaltiranja 1,6 kilometara puta prema Klotjevcu ostati još 4,5 kilometara za čije asfaltiranje se pokušavaju obezbijediti sredstva.

On je istakao da je zahvaljujući sredstvima federalnog ministarstva u ovoj godini asfaltirano pet kilometara lokalnih puteva u srebreničkoj opštini i da će uskoro biti asfaltiran put dužine 315 metara kroz naselje Kalemci u Mjesnoj zajednici Gostilj.

Alivuković očekuje da će uskoro početi radovi na rekonstrukciji 10 kilometara regionalnog puta, od Bojne iznad Srebrenice do Zelenog Jadra, za šta je sredstva obezbijedila Vlada Republike Srpske na inicijativu predsjednika Milorada Dodika.

Preduzeće „Putevi Republike Srpske“ u junu je svojim sredstvima, u okviru redovnog održavanja puteva, rekonstruisalo i novim asfaltom presvuklo jedan kilometar puta od Srebrenice do Bojne.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se