24.3 C
Zvornik
16. април 2024.

U Savjet ministara stigao Mektićev prijedlog – Perica Stanić

U Generalni sekretarijat Savjeta ministara BiH stigao je prijedlog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića da za direktora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH bude imenovan Perica Stanić, rekao je Srni izvor iz Savjeta ministara BiH.

Srnin izvor nije mogao da kaže da li će se Mektićev prijedlog naći na sutrašnjoj sjednici Savjeta ministara BiH.

Mektić je za BN televiziji rekao da je Savjetu ministara BiH predložio da imenuje Stanića za direktora Sipe.

„Nakon provedene procedure, pošto mi je Nezavisni odbor dostavio listu sa pet potencijalnih kandidata, ja sam u skladu sa zakonskim ovlaštenjima predsjedavajućem i generalnom sekretaru Savjeta ministara BiH poslao prijedlog da za direktora Sipe imenuje Stanića kako bi se to imenovanje našlo na prvoj narednoj sjednici Savjeta ministara BiH“, pojasnio je Mektić.

Mektić je ranije istakao da će prilikom imenovanja direktora Sipe ispoštovati zakon koji kaže da se direktor može imenovati sa liste uspješnih kandidata.

On je naveo da je bitna profesionalna karijera, odnosno, policijski poslovi koji su kandidati obavljali do sada, i da će se na osnovu toga opredijeliti za najboljeg kandidata, od koga očekuje da odgovori bezbjednosnim izazovima i da se strogo drži profesionalnih standarda i kriterijuma.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH, nakon obavljenog intervjua i utvrđivanja rang–liste, 13. oktobra je uputio Mektiću rang-listu uspješnih kandidata za poziciju direktora Sipe.

Prvi na listi na osnovu osvojenih bodova bio je Tomislav Mirosavić /86,11 bodova/, a slijede Davor Vidović /84,44 bodova/, Perica Stanić /82,22 bodova/, Slobodan Nikić /81,11 bodova/ i Relja Kovač /62,77 bodova/.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se