23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

TOOZ obilježila Svjetski dan turizma

Povodom 27. septembra – Svjetskog dana turizma, Turistička organizacija opštine Zvornik je mališanima dječijeg vrtića „Naša radost“ i đacima prvacima OŠ „Sveti Sava“ podjelila balone sa sloganom „Miliardu turista-milajrdu mogućnosti“. Moto pod kojim se ove godine obilježava Svjetski dan turizma simbolizuje milijardu turista koji svake godine putuju širom svijeta.

Svjetska turistička organizacija svake godine proslavlja ovaj dan na određenu temu, a 2015. godine izabrala je da promoviše vrijednosti i potencijale koje sa sobom nose više od miliardu turista i sa kojima je turizam postao velika snaga koja utiče na znatne promene u životima miliona ljudi.

U Republici Srpskoj je tokom prethodnih dana održano niz manifestacija, sajmova, konferencija, izložbi i na taj način a na globalnu temu i pod sloganom „Milijardu turista-milijardu mogućnosti“, obilježen je 27. septembar.

Turistička organizacija opštine Zvornik odlučila je da povodom Svjetskog dana turizma, ove godine posjeti naše najmlađe i kroz zabavu i skromne poklone onima koji treba da grade budućnost pruži osnovne informacije o turizmu i njegovim značajnim mogućnostima.

Tako smo mališanima predškolskog i uzrasta i onima koji su tek ove godine krenuli u školu, podjelili balone sa sloganom „Milijardu turista-milijardu mogućnosti“ , koji će noseći ih kroz grad ali i dolaskom kući izazvati pažnju i radoznalost i onih starijih. Na taj način, zajednica će se za trenutak osvrnuti na značajan potencijal turizma i sve njegove mogućnosti, a svest o individualnom doprinosu povećati.

-Zahvaljujemo se na ukazanom povjerenjui saradnji, direktorima dječijeg vrtića „Naša radost“ i OŠ „Sveti Sava“, njihovim vaspitačima i učiteljicama, ali svoj našoj djeci – saopštili su iz TOOZ.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se