5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Srpska na 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Izdavaštvo Republike Srpske će na 60. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu biti predstavljeno na zajedničkom štandu Republike Srpske u Hali 2 Beogradskog sajma pod sloganom „Piši kao što govoriš: ćirilicom“.

Objedinjeni nastup Srpske organizuju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture, a u saradnji sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske, Akademijom nauka i umjetnosti Republike Srpske, Univerzitetima iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva i Udruženjem izdavača Republike Srpske.

Kao i prethodne, i ove godine na jednom mjestu nalaziće se štand za nacionalno predstavljanje i štand Udruženja izdavača Republike Srpske, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske.

Biće promovisano 76 izdanja iz Republike Srpske, od kojih 45 na štandu Republike Srpske.

U sali „Vasko Popa“ u hali 1A biće promovisano 29 izdanja, među kojima su izdanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ i drugih izdavača iz Republike Srpske.

Nastup Republike Srpske na Međunarodnom sajmu knjiga otvoriće ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević u ponedjeljak, 26. oktobra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se