18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Srednjoškolci posjetili Dom za stara lica

Direktor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Biljana Pisić, te profesor Stanislav Tomić i učenici ove škole danas su posjetili Dom za stara lica u Kiseljaku gdje su uručili poklone vrijedne 1.000 maraka.

Škola je sredstva za kupovinu 20 posteljina, isto toliko jastuka i peškire obezbijedila kod Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske kroz projekat „Razvijanje humanih vrijednosti kod srednjoškolaca kroz brigu o starim licima“.

„Ministarstvo porodice, omladine i sporta prošle godine je imalo jedan Konkurs na kome smo prošli i dobili smo 2.000 maraka od čega smo pola uložili za školu, a drugi dio za Dom. Kupili smo ono što je po riječima direktora Doma bilo najneophodnije, a to su posteljine, jastuci i peškiri, a što se tiče škole bilo nam je potrebno i kupili smo posuđe i šporet za ugostiteljsku struku. Inače, svi ti projekti, da li je to 500 maraka, 1.000, 2.000 maraka, izuzetno su značajni, a mi ćemo se truditi kad god budemo imali priliku učimo mlade da budu humani i da razmišljaju o starim licima, od onog osnovnog lijepog ponašanja, pažnje prema njima, pa do ovakve i sličnih vrsta pomoći“, rekla je Pisićeva.

Donacija SŠC "Petar Kočić" Domu za stara lica

Tomić koji je koordinator projekta „Razvijanje humanih vrijednosti kod srednjoškolaca kroz brigu o starim licima“ rekao je da Ministarstvo ovaj projekat raspisuje svake godine, te da se on tiče podrške porodici.

„Mi smo prije nekoliko godina konkurisali na taj projekat, dobili sredstva i kupili smo za Dom za stara lica televizor, frižider, dvd i higijenske pakete, a takođe smo i prošle godine dobili sredstva u okviru čega smo danas posjetili Dom u Kiseljaku gdje smo im uručili poklone, a učenici su izveli i prigodan program“, napomenuo je Tomić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se