18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Sirijska armija likvidirala trojicu vođa terorista

Sirijska armija likvidirala je u provinciji Homs trojicu terorističkih vođa, od kojih su dvojica čečenskog porijekla, saopštio je predstavnik Oružanih snaga Sirije, brigadni general Ali Majhub.

„Na sjeveru provincije Homs 15. oktobra ujutru jedinice naše armije počele su vojnu operaciju… Poznata su imena ubijenih komandira — Umar el Hadr, Halib Abu Anas el Šajšani i Abu Bakr el Šišani (poslednja dvojica su porijeklom Čečeni)“, precizirao je Majhub.

On je dodao da je na istoku sirijske provincije Raka u napadu sirijske armije ubijeno 30 boraca Islamske države.

U predgrađu Damaska od terorista je oduzeto više desetina objekata, rekao je Majhub.

„Jedinice i odredi naših oružanih snaga počeli su vojnu operaciju u četvrtima Džobar i Harasta u oblasti Istočna Huta, u predgrađu Damaska. Uspjeli su da preuzmu kontrolu nad kompleksom zdanja kompanije ’Rima‘ (fabrika za proizvodnju flaširane pijaće vode), 25 zdanja u oblasti Harasta i nekoliko objekata u oblasti Džobar. Preuzeta je i kontrola nad gradovima Duma i Harasta“, izjavio je Majhub.

On je naveo i da su oružane snage Sirije potpuno uništile terorističku grupu u Sirmaniji i komandni punkt u zaseoku Tamani.

Istočno od aerodroma Dejr Az Zor u napadima sirijske armije ubijeno je i ranjeno više desetina boraca Islamske države.

Armija pod komandom sirijskih vlasti preuzela je kontrolu i nad nekoliko rejona u gradu Dera, a borci Islamske države pokušavaju da krenu u kontranapad.

„U predgrađu i gradskoj četvrti Dere naša armija zauzela je zdanje kompanije ’SiriTel‘ i devet stambenih kompleksa u četvrti El Manšija, kao i mnoge važne punktove u sjeveroistočnom predgrađu Šejh Miskina. Likvidiran je veliki broj terorista“, izjavio je general.

U sirijskoj provinciji Latakija ubijeno su 34 borca, među kojima su i stranci, mahom Čečeni, Turci i Tunižani, rekao je Majhub.

(Sputnik)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se