14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Ruska avijacija uništila objekat Nusra fronta (video)

Ruska vojna avijacija je za poslednja 24 časa izvela 46 borbenih naleta u Siriji, nanoseći udare po 83 objekta infrastrukture terorista, saopštio je novinarima zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

„Avioni ruske avijacije u Siriji za protekla 24 časa su izveli 46 borbenih naleta na 83 objekta infrastrukture terorističke organizacije ID. Prije svega, izvode se udari po provincijama Idlib, Alepo, Dejr el Zor, Damask i Hama“, rekao je Konašenkov.

Vazdušno-kosmičke snage su uništile u rejonu Alepa u Siriji preduzeće za proizvodnju mina, kao i skladišta za eksplozivne supstance terorističke organizacoije Nusra fronta, saopštio je u srijedu zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

„Nakon izvođenja preciznog bombaškog napada navođenim avionskim bombama i detonacija objekta eksplozivnih supstanci koje su usledile i dva kamiona pored njih, koji su dopremili desetine tona eksploziva, bile su uništene“, naveo je Konašenkov.

Po njegovim riječima, u rejonu doline El-Gab, naselja Han-Šejhun, prilikom izvođenja vazdušnog izviđanja otkriven je veliki kamp militanata Nusra Fronta.

„U vazdušnom napadu Su-25 na ovaj objekat sa čitavom infrastrukturom — to je mjesto za smještaj militanata, skladišta i automobilske tehnike — teroristi su bili uništeni“, rekao je general.

[mom_video type=“youtube“ id=“5hfQ0aALNK4″]

Konašenkov je izjavio da je u provinciji Idlib prilikom izviđanja dronova otkriven komandno-posmatrački centar militanata ID koji se nalazi na planini Serjatel.

„Iz ovog centra su se direktno vršilo upravljanje vatrom bandi na bojnom polju i korekcija vatra minobacača jedinica militanata. Prilikom udara bombarderima Su-23 objakat je uništen“, rekao je Konašenkov.

Povlačeći se, teroristi u Siriji masovno miniraju naselja koja oslobođaju vladine snage, saopštio je novinarima zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general Konašenkov.

Po njegovim riječima, čim militanti ostave pozicije, u naseljima vrše „masovna miniranja mjesta, napuštenih domova i obnovljenih objekata socijalne infrastrukture eksplozivnih naprava daljinskog upravljanja“.

„Značajan dio ovih naprava je pažljivo maskiran i ojačan tajmerima brojanja unazad, koji treba da prorade kroz određeni period vremena, nekad i nakon nekoliko nedjelja“, naveo je general. Ova taktika, po njegovim riječima, „omogućava da se izvode teroristički napadi odmah nakon povratka u naseljena mjesta stanovnika“.

Islamska država vodi pregovore sa drugim teorističkim grupama za ujedinjavanje protiv sirijskih vladinih snaga, saopštio je portparol Ministarstva odbrane.

„Radio-veze su presrele informacije o početku pregovora komandanata nekoliko terorističkih organizacija ID o ujedinjavanju zajedničkih snaga za ograničavanje ofanzive vladinih snaga“, rekao je Konašenkov.

(Sputnik)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se