5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Ruska avijacija uništila komandni centar Nusra fronta (video)

Ruska avijacija je za minula 24 časa izvršila 33 polijetanja i uništila skoro 50 objekata terorista u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prema riječima portparola Ministarstva Igora Konašenkova, uništena su dva komandna centra, tri skladišta municije, dva podzemna bunkera, fabriku za proizvodnju eksplozivnih naprava, ali i 32 pozicije terorista u provincijama Alep, Damsk, Idlib, Latakija i Hama.

„Precizno bombardovanje terorista u provinciji Damask rezultiralo je da nekoliko odreda terorista, sa preko 100 boraca u svakom, napusti svoje pozicije“, rekao je Konašenkov.

[mom_video type=“youtube“ id=“e9i-RlYaDlc“]

Ruska avijacija uništila je i komandni centar Nusra fronta u provinciji Idlib. Konašenkov je precizirao da je bombarder Su-24 uništio i dva raketna vozila koja su se nalazili u blizini centra.

Pored toga, uništen je veliki kamp za obuku terorista „Islamske države“ u provinciji Latakija, dok je u provinciji Alep uništena radionica za proizvodnju raketa koje se koriste za gađanje sirijske armije.

U provinciji Hama, kazao je Konašenkov, visoko eksplozivnim bombama uništen je podzemni sistem tunela u okolini grada Džub ez Zarus, koji je omogućavao teroristima manevarsku borbu protiv sirijske armije.

[mom_video type=“youtube“ id=“PZP24os1pjY“]

Svi avioni ruske avijacije su se uspješno vratili na bazu „Hmejmim“, dodao je Konašenkov.

(Sputnik)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se