5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Putin: Bliski istok poligon za obuku terorista

Teroristi pokušavaju da iskoriste Bliski istok i sjever Afrike kao poligon za vrbovanje i obuku boraca koji zatim mogu biti korišćeni za destabilizaciju drugih država, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Rastuća teroristička prijetnja na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi zahtjeva jačanje saradnje između specijalnih službi različitih zemalja, upozorio je Putin u pismenom obraćanju šefovima službi bezbjednosti i specijalnih službi Zajednice nezavisnih država — saveza 12 bivših sovjetskih republika.

„Trenutna geopolitička situacija u svijetu zahtjeva da se intenzivira potraga za efikasnim načinima da se odgovori na savremene izazove i prijetnje. Širenje terorističkih aktivnosti i radikalnih grupa spajanjem sa transnacionalnim organizovanim kriminalom danas je posebno opasno. Situacija na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi je posebno zabrinjavajuća“, naveo je Putin.

Putin je istakao da je važno da se stalno povećava nivo saradnje uz korišćenje savremenih metoda i razvijanje zajedničkih pristupa u rješavanju tog problema.

(Sputnik)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se