23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Prijem za predstavnike organizacija slijepih

ZVORNIK – Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa u opštini Zvornik upriličen je prijem za predstavnike Opštinske organizacije slijepih Zvornik.

Njih, kao i predstavnike organizacija iz Istočnog Sarajeva i Vlasenice primio je zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović, a prijemu su prisustvovali i načelnici odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović i za finansije Srđan Despić.

Tokom susreta ukazano je na probleme ove kategorije stanovništva, te istaknuta dobra saradnja sa Opštinom Zvornik.

Ljubinko Rebić, predsjednik zvorničke organizacije, rekao je da organizacije slijepih provode obrazovne, kulturene, sportske projekte, ali rade i na pružanju humanitarne podrške svojim članovima, te uspješno realizuju svoje programe i planove.

On je dodao da je saradnja sa Opštinom Zvornik dobra, te naglasio je da je cilj da se ona još unaprijedi.

– Nama je potrebna veća finansijska podrška, jer to bi nam značilo puno kako za rad, tako i za pružanje pomoći našim članovima – istakao je Rebić.

Ivanović je rekao da budžetska sredstva namijenjena radu ove organizacije u ovoj godini iznose 7.000 maraka i da su bila veća nego prethodne godine, te najavio povećanje i u narednoj godini.

– Mi smo pomagali rad ovog Udruženja i tako će biti i ubuduće. Izdvajanje iz budžeta biće veće i u narednoj godini, ali moram reći da to neće biti mnogo značajnije, jer se mi, prije svega, još bavimo sanacijom poplava i klizišta koje su našu opštinu zadesile u 2014. godini – rekao je Ivanović.

Današnjem skupu prisustvovao je i potpredsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Jovica Mijatović koji se zahvalio rukovodstvu lokalne uprave na prijemu čime su, kako je ocijenio, pokazali da imaju razumijevanja prema radu ove organizacije.

Zvornička organizacija slijepih obilježava Međunarodni dan bijelog štapa i šahovskim susretom slijepih članova i zaposlenih u lokalnoj upravi. Rebić je rekao da se na taj način želi pokazati da slijepa lica mogu da igraju šah sa licima koja vide, pa čak nekada i da postignu bolje rezultate. Kroz to se predstavljaju mogućnosti slijepih i naglašava potreba njihovog integrisanja u društvenu zajednicu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se