14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Predstavnici SDS-a sutra na posebnoj sjednici Narodne skupštine

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić potvrdio je da će predstavnici ove stranke, koji učestvuju u vlasti na nivou BiH, prisustvovati sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će biti razmatran ustavni položaj Srpske i zaštita njenih interesa na nivou zajedničkih institucija BiH.

Bosić je rekao da će se predstavnici SDS-a odazvati na sjednicu, jer „poštuju instituciju, a ne skupštinsku većinu“, te da očekuje da će u parlamentu srpski predstavnici na nivou BiH imati ravnopravno učešće u raspravi.

Ukoliko toga ne bude, kaže Bosić, SDS će razmotriti dalji način učešća na zasjedanju.

„Mi smo predstavnici građana Srpske u zajedničkim institucijama u Sarajevu i nismo delegirani od većine u Narodnoj skupštini. Nakon ove sjednice parlamenta biće jasno da li Republika Srpska ide ka represiji ili će biti mjesto za demokratski dijalog“, rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Komentarišući najavu kreditnog zaduženja Republike Srpske od 300 miliona dolara, Bosić tvrdi da je riječ „o mutnim parama i mutnom poslu“.

„Vjerujem da će nadležni organi imati posla i sa tim takozvanim investitorima i u svakom slučaju ne radi se o donacijama, nego o parama koje građani Republike Srpske trebaju vratiti uz kamate“, rekao je Bosić.

Osvrćući se na potpisivanje sporazuma o saradnji između SDA i SBB-a, Bosić je rekao da Savez za promjene ima ugovor koji je potpisan sa SDA i DF-om i da ostaje pri njemu, te da niko nije ni tražio da se taj ugovor raskine.

„Ukoliko neko bude potegao pitanje nekog prekonponovanja i raskidanja ugovora vidjećemo šta predlažu. U ovom trenutku Savjet ministara BiH djeluje produktivno i donosi neke pomake naprijed“, naveo je Bosić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se