18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Peulić: Kvalitetan socijalni dijalog sa rukovodstvom „Alumine“

ZVORNIK – Predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić istakao je da poslovni rezultati i započete aktivnosti na razvoju proizvodnih programa, ulivaju ohrabrenje za više od 1.200 radnika zvorničke „Alumine“ da će u narednom periodu biti obezbjeđena njihova radna i materijalna sigurnost.

Peulić je, nakon sastanka predstavnika Sindikata metalske industrije i rudarstva sa menadžmentom „Alumine“, naglasio da su kroz korektan socijalni dijalog, u minulom periodu, učinjeni značajni pomaci u ovoj fabrici što se tiče materijalnog položaja radnika.

Na sastanku sindikalnog odbora Sindikata metalske industrije i rudarstva potvrđeno je da je u dosadašnjem periodu menadžment „Alumine“ u cjelosti opravdao povjerenje Sindikata i radnika, prvenstveno kroz obezbjeđenje uposlenosti proizvodnih kapaciteta, prijema novih radnika i isplate svih bruto plata i drugih primanja.

„Sindikat je sa radnicima opredijeljen da se mora više posvetiti poslu, da se radna mjesta iskorišćavaju u kapacitetima kako je to zakonom i predviđeno, čime će biti obezbijeđena veća proizvodnja i ispunjavanje ciljeva poslovnih aktivnosti kompanije“, naglasio je Peulić, i pozvao radnike da izvršavaju svoje radne zadatke u kontinuitetu i kvalitetno.

Predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske istakao je da se mora učiniti sve da se sačuva stabilnost ove kompanije, koja je opterećena brojnim problemima koji prate stečajni postupak matičnog preduzeća, Fabrike glinice „Birač“.

„Svako sa svojih pozicija treba da doprinese da fabrika ima bolji poslovni ambijent. Negativna konekcija i atmosfera kojoj je „Alumina“ izložena posljednjih dana u javnosti, samo šteti poslovnim rezultatima kompanije“, podvukao je Peulić, te dodao da je riječ o privrednom društvu koje ima značajne poslovne ugovore, posebno sa inostranim kupcima.

Sindikat metalske industrije i rudarstva, kao većinska sindikalna organizacija i reprezentativni predstavnik radnika u ovoj fabrici, i ubuduće će, zaključio je Peulić, biti posvećen kvalitetnom socijalnom dijalogu sa rukovodstvom „Alumine“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se