-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Opozicija nije predložila svog kandidata za potpredsjednika

 Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da Savez za promjene nije predložio svog kandidata za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, iako to mogu uraditi u svakom trenutku.

„Zašto ne predlože kandidata, pa da glasamo. Da im je cilj potpredsjednik iz reda opozicije onda bi ga predložili jer su slobodna još dva potpredsjednička mjesta“, rekao je Stavandić novinarima u Banjaluci.

Komentarišući odluku opozicije da napušta sjednicu Narodne skupštine kada on njima predsjedava, Stevandić je naglasio da se opozicija juče nije vratila na sjednicu ni kada on nije predsjedavao.

„Svako treba da snosi odgovornost za ono što radi. Poslanici su izabrani da rade, glasaju, ulažu prijedloge, od kojih neki prođu, a neki ne. Neka svako odluči na koji način će predstavljati građane koji su ih birali“, poručio je Stevandić.

On je naveo da stranke Saveza za promjene mogu računati na podršku Koalicije „Domovina“ samo u slučaju kada pokušavaju da destabilizuju Republiku Srpsku i pogrdnim imenima nazivaju institucije Srpske.

„Kada treba napraviti haos i prizvati nerede, tada će polanici Koalicije ‘Domovina’ izaći s njima da rasture kvorum i naprave incident. Međutim, kada treba učiniti nešto za srpske borce, naravno, da neće biti na njihovoj strani“, istakao je Stevandić.

On je dodao da je današnje zasjedanje pokazalo da, ukoliko se radi nešto dobro za haške optuženike, za komandante i narod Republike Srpske, Koalicija „Domovina“ neće biti na usluzi Savezu za promjene.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se