18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Opozicija najavila vanparlamentarnu borbu

Poslanici opozicije najavili su danas vanparlamentarnu demokratsku borbu jer smatraju da su zaključci, usvojeni na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, „nezakoniti i neustavni“ i da predstavljaju „institucionalni poziv na linč“.

O konkretnom metodu te borbe odlučiće stranke koje čine Savez za promjene na sastanku koji bi, najvjerovatnije, mogao biti održan ove sedmice.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je novinarima u Banjaluci da zaključci sa posebne sjednice pokazuju da je aktuelna vlast „spremna na politički progon neistomišljenika“.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić smatra da je zaključcima „ozakonjen progon onih koji ne slušaju Vladu Republike Srpske“, te da je prema tim zaključcima, Vlada ključni autoritet koji u perspektivi treba da određuje ko radi, a ko ne, u interesu Republike Srpske.

On tvrdi da se Vlada odlučila na „institucionalnu represiju“, jer će ući u realizaciju ovih zaključaka.

Poslanik PDP-a Miroslav Brčkalo mišljenja je da usvojeni zaključci pokazuju „slabost i nemoć vladajuće koalicije“.

Poslanik Stranke Napredna Srpska Goran Đorđić izjavio je da ova stranka nema pouzdanog partnera u predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ni u SNSD-u kada je riječ o razgovorima u vezi sa jedinstvom u Srpskoj.

„Vlast je dozorijentisana, izgubila je kompas, nema dodirnih tačaka sa realnim problemima građana i smatraju da ne treba poštovati ni Ustav, niti zakon“, rekao je Đorđić i dodao da će, ako zatreba, izaći i na ulicu.

Poslanik SRS Republike Srpske Milanko Mihajilica smatra da su duboke političke podjele proizvod višegodišnje „pogubne politike djelovanja“ vladajućih stranaka, koje su, kako tvrdi, posebnom sjednicom dodatno produbili podjele na političkoj sceni i u narodu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se