15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Oko 240 mališana iz vrtića iz Republike Srpske i Srbije nastupilo na Festivalu predškolaca

ZVORNIK – Oko 240 mališana iz 13 vrtića iz Republike Srpske i Srbije danas su pokazali koliko lijepo igraju, predstavljajući se na festivalu muzičko-scenskog stvaralaštva djece predškolskog uzrasta pod nazivom „Našem gradu s ljubavlju“.

Manifestaciju je otvorio načelnik za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović koji je poručio da lokalna uprava podržava sve građane, sportske klubove, škole, mjesne zajednice koji ostvaruju kontakte i druženja sa kolegama i djecom iz drugih gradova.

– Danas posebno želim da pozdravim mališane koji su u našem gradu, koji se druže i i svojim nastupima prikazuju ono što su naučili u svojim vrtićima – rekao je Cvijetinović.

Festival je ove godine održan po šesti put, a pored mališana iz zvorničkog vrtića učestvovali su i gosti iz predškolskih ustanova iz Bijeljine, Bratunca, Ljeljenče, Vlasenice, Šekovića, Lopara, Milića, Loznice, Malog Zvornika, Lajkovca i Koceljeva.

– Ovim pokazujemo da je Zvornik grad djetete, grad mladosti, grad svih onih koji žele da se kreativno pokažu i iskažu. Cilj nam je i da se kroz ovu tradicionalnu manifestaciju u našem gradu okupi što više djece predškolskog uzrasta iz što više gradova, da se druže i sklapaju nova prijateljstva – rekao je direktor „Naše radosti“ Vukomir Stanković.

Održavanju Festivala muzičko-scenskog stvaralaštva djece predškolskog uzrasta prethodio je defile malih učesnika kroz grad.

– Djeca su se predstavila igrom i pjesmom i još jednom pokazala da je ovo jedna divna manifestacija sa koje se nose najljepši utisci – istakao je Stanković.

Organizator manifestacije bio je Dječiji vrtić „Naša radost“, a pokrovitelj Opština Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se