10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Nikolić: Srbija je ponovo na iskušenjima

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić položio je danas vijence na Spomenik oslobodiocima Beograda u Drugom svjetskom ratu, kao i na spomenik crvenoarmejcu.

Nakon polaganja vijenaca, uz vojne i državne počasti, Nikolić je odao poštu svima koji su učestvovali u oslobođenju Beograda tokom 1944. godine.

Povodom 20. oktobra – Dana oslobođenja Beograda, Nikolić je upisao u spomen knjigu da je Srbija ponovo na iskušenjima, ali da neće pogriješiti ukoliko pred sobom bude imala djelo i žrtvu branilaca srpske prijestonice u Drugom svjetskom ratu, prenose beogradski mediji.

„Srbija je ponovo na iskušenjima. Ako svako od nas donoseći odluke ima pred sobom vaše delo i žrtvu, nećemo pogrešiti. Ne smemo“, napisao je Nikolić.

Oslobođenje Beograda trajalo je od 14. do 20. oktobra 1944. godine i predstavljalo jednu od najznačajnijih bitaka na Balkanu u Drugom svjetskom ratu.

Jedinice Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, pod komandom generala Peke Dapčevića i sovjetske Crvene armije, na čelu sa generalom Vladimirom Ždanovim, oslobodile su Beograd nakon 1.300 dana njemačke okupacije.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se