23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ne tako česta pozitivna pojava u našem fudbalu: Tri prvaka na pet kilometara

ZVORNIK – Nije rijetka pojava da više klubova iz jedne opštine, igraju uspješno i da zauzimaju čelna mjesta na tabela svojih liga. Ali da ti klubovi budu komšije, na samo pet kilometara jedni od drugih i da su lideri na tabeli, to je vjerovatno jedinstven slučaj.

Upravo to se događa u tekućem prvenstvu u tri lige Republike Srpske. Naime nakon devetog kola u Drugoj ligi grupa Istok na vrhu tabele se nalazi Napredak iz Donjeg Šepka, ekipa iz najfudbalskijeg sela Republike Srpske koja je dugo bila u Prvoj ligi i sada je na putu da povrati taj status.

– Mi već godinama igramo u Prvoj ligi, a prošle sezone smo imali suviše pehova pa smo morali napustiti najveći rang fudbala u Republici Srpskoj. Ove sezone smo sačuvali tim koji sugurno ima najveće šanse da izbori status prvoligaša, mada će konkurencija biti izuzetno jaka. Imamo sve neophodne infrastrukturne objekte pa i sa te strane zaslužujemo stus prvoligaša – rekao nam je Jevto Jevtić, predsjednik Napretka.

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva u Regionalnoj ligi grupa Istok je ekipa Lokanja. Tim koji je odlično organizovan, kadrovski popunjen veoma kvalitetnim igračima je ispred starosjedelaca u ovom takmičenju i favorit za titulu prvaka kao što su ekipe Gubera iz Srebrenice, Milića i Podrinja iz Tršića.

FK Lokanj
FK Lokanj

– Naš tim djeluje veoma komapaktno jer godinama igramo u istom sastavu. Mnogo nam znači podrška mještana koji nas prate u svakom pogledu. Isto tako želio bih pohvaliti ljude iz našeg sela koji godinama rade u inostranstvu i svesrdno pomažu klub, tako da mislim da uz sve nabrojano imamo realnu priliku da osvojimo titulu prvaka i plasiramo se u veći rang – rekao nam je Zoran Đukanović, trener Lokanja.

Treći komšija u sjevernom dijelu opštine Zvornik prema Bjeljini je ekipa Budućnosti iz Pilice koja je čini se bez premca da iz Područne lige grupa Birač plasira se u Regionalnu ligu. U Budućnosti igra nekoliko igrača koji su nosili dres timova iz Prve lige i ekipa iz većeg ranga, što je garancija uspjeha ekipe iz Pilice, najveće mjesne zajednice u opštini Zvornik.

Stadion FK Budućnost u Pilici
Stadion FK Budućnost u Pilici

– Mi smo prošle godine izgradili moderan stadion i imamo odlične uslove za veći rang takmičenja. U ekipi je dosta igrača sa velikim iskustvom igranja u većim rangovima koji daju prednost u odnosu na druge ekipe. Do godile slavimo i jubilej – 45 godina do osnivanja pa bi nam titula prvaka bila najveća nagrada za dosadašnji rad – rekao nam je Obren Marković, predsjednik Budućnosti.

Ostaje da pratimo rezultate ovih timova, koji će sigurno istrajati u nastojanju da promjene rang takmičenja na više. Poželimo im uspjeha u tome.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se