23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Narodna skupština danas o Nacrtu zakona o gradu Zvornik

U Banjaluci će danas biti održan Kolegijum Narodne skupštine, a potom će početi redovna sjednica parlamenta na čijem predloženom dnevnom redu je konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period od prvih šest mjeseci ove godine.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zaključio je kasno noćas rad posebne sjednice parlamenta Srpske i najavio Kolegijum za 11.00 časova, a u 12.00 časova početak sedme redovne sjednice parlamenta.

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice je konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period od 1. januara do 30. juna 2015. godine, kao i izvještaj o reviziji Zbirnog finansijskog izvještaja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za period od 1. januara do 31. decembra 2014. godine.

Na sjednici bi poslanici trebalo da raspravljaju i o Nacrtu zakona o stečaju, Nacrtu zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, Nacrtu zakona o oružju i municiji, kao i o Nacrtu zakona o gradu Zvornik.

Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, takođe, je na predloženom dnevnom redu, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trgovini.

Poslanici bi trebalo da razmotre i Prijedlog zakona o porezu na nepokretnosti, Prijedlog zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o odgođenom plaćanju poreskog duga, te Prijedlog zakona o računovodstvu i reviziji Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Republike Srpske, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o upravnoj inspekciji.

Očekuje se da bude razmotren i Prijedlog zaključka kojim se konstatuje da gradnja malih hidroelektrana u Nacionalnom parku „Sutjeska“ nije od javnog i opšteg interesa za Republiku Srpsku, na osnovu građanske inicijative.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran Prijedlog deklaracije o genocidu Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata, koji je predložio narodni poslanik Dragan Čavić, te Prijedlog zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađu i izvještaj Specijalnog tužilaštva o radu za period od 1. januara 2013. do 23. septembra 2015. godine, izvještaj o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina, te Izvještaj o saradnji institucija Republike Srpske sa Haškim tribunalom za period od 1. januara do 31. decembra 2014. godine.

Na sjednici bi trebalo da bude razmotren i Prijedlog strategije unapređenja socijalne zaštite djece bez roditeljskog staranja 2015 – 2020. godine, Nacrt strategije razvoja obrazovanja Republike Srpske za period 2015 – 2020. godine, te Izvještaj Administarstivne komisije o realizaciji Zaključka Narodne skupštine Republike Srpske od 5. februara 2015. godine.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se