5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Načelnik Zvornika na čelu Alumine?

ZVORNIK – Zvornička Alumina ponovo postaje aktuelna i to zbog informacija da bi Zoran Stevanović, načelnik Opštine Zvornik mogao da preuzme upravljanje tim gigantom. Već danima se u Vladi i Palati Republike o tome dogovara i pregovara, javlja ATV.

Zoran Stevanović potvrdio je da postoji mogućnost da načelničku fotelju zamijeni onom u Alumini, ali i priznaje da je sve na dugačkom štapu. Ne krije da bi na to pristao ukoliko bi Vlada Srpske donijela takvu odluku.

Ukoliko Vlada donese odluku i Stevanović preuzme uprravljanje Aluminom, ne bi bilo promjena u Zvorniku, jer se ulazi u zadnju godinu mandata pa izbori nisu potrebni. Ako preuzme Aluminu Stevanović će morati da sarađuje sa stečajnim upravnikom. Osim stečajnog, pred sudovima u RS i Litvaniji vodi se nekoliko postupaka. Upravo na to je, između ostalog, u pismu koje je poslao predsjedniku Miloradu Dodiku podsjetio Rajko Dukić, prvi čovjek Kompanije Boksit iz Milića.

Podsjetio je Dukić i na Ugovor Boksita i Alumine i otkrio da se sprema još jedan. Interesantno je da Dukić nije protiv mogućnosti da Zoran Stevanivić dođe u Aluminu pa čak i otkriva da je sa njim obavio razgovor. Oglasili su se danas i iz Sindikata zvorničke Fabrike. Podsjećaju na više od 1200 radnika koje ne interesuje politika.

Zoran Stevanović, iako tvrdi da je cijela priča na dugačkom štapu, već uvjerava da radnicima može biti samo bolje. Odbacuje informacije da želi u Aluminu kako bi Gordanu Pavloviću, vlasniku preduzeća Pavgord omogućio da postane vlasnik dijela Birča.Pavlović je od Litvanicima, koji su bili većinski vlasnici fabrike glinice, otkupio potraživanja za 6 i po miliona maraka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se