15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Mađarska snimateljka planira da tuži izbjeglicu i Fejsbuk

Mađarska snimateljka Petra Laslo, koja je prošlog mjeseca izazvala gnjev međunarodnih razmjera nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako ona šutira i spotiče izbjeglice, najavila je da će tužiti jednu od osoba koje je šutirala, ali i Fejsbuk.

Ona je svoju namjeru objavila u intervju ruskom listu „Izvestija“, tvrdeći da popularna društvena mreža nije uklonila negativne i prijeteće poruke protiv nje, već je umjesto toga zabranila grupe koje su na Fejsbuku uspostavljene kako bi podržale njene akcije.

Petra Laslo planira da tuži i Osamu Abdula Mohsena, 52-godišnjeg izbjeglicu iz Sirije koji je pao na zemlju sa djetetom u rukama, nakon što ga je ona spotakla, prenosi američki novinski sajt „Hafington post“.

Ona objašnjava da je razlog za podnošenje dvostruke tužbe „pitanje časti“, optuživši Mohsena da je izmjenio iskaz što je, kako navodi, dovelo do snažne negativne reakcije protiv nje.

„On je izmjenio izjavu nakon što je prvobitno optužio policiju. Moj suprug želi da dokaže moju nevinost“, objasnila je Laslova.

Takođe je rekla da postoji mogućnost da se sa porodicom preseli u Rusiju, pošto se često osjećaju ugroženim i boje se da izađu napolje.

Mohsen se posle prošlomjesečnog incidenta zaposlio u Španiji, na nacionalnoj akademiji za fudbalske trenere.

Mađarska snimateljka je nakon objavljivanja spornog snimka dobila otkaz na ultranacionalistočkoj onlajn-televiziji N1TV, koja je je ocjenila da se ona „ponašala neprihvatljivo“, prenio je AP.

Petra Laslo, koju sada krivično gone mađarski tužioci, izvinila se nakon incidenta, napisavši da ju je „nešto spopalo“ u trenutku straha, kada su izbjeglice počele da trče prema njoj, ali poriče da incident ima bilo kakve veze sa rasizmom.

(Sputnik)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se