5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

I narednih dana tmurno i kišovito

BANJALUKA, 9. OKTOBRA /SRNA/ – U Republici Srpskoj i narednih dana očekuje se oblačno i tmurno vrijeme sa kišom, rekao je Srni dežurni sinoptičar u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Igor Kovačić.

On je dodao da će sutra biti oblačno i kišovito, uz obilne padavine, sa najvišom dnevnom temperaturom od devet do 15 stepeni Celzijusovih, na jugu do 17.

„Ujutro će biti oblačno i tmurno, na sjeveru uglavnom suvo, na jugu sa umjerenom kišom, u centralnom planinskom dijelu slabijom. Tokom dana zadržaće se oblačno s kišom koja će se kako dan odmiče na jugu intenzivirati, a u ostalim predjelima će biti umjerena“, dodao je Kovačić.

Na jugu će pasti od 80 do 130 litara kiše po metru kvadratnom, u centralnom pojasu od 40 do 60 litara, a na sjeveru, gdje će intenzivnija kiša biti uveče, od 20 do 30 litara.

Kovačić kaže da se u nedjelju, 11. oktobra, u noći očekuju obilnije padavine u svim predjelima, a do jutra njihovo slabljenje, osim na sjeverozapadu gdje će biti pojačane.

Prema njegovim riječima, na jugu je još moguća grmljavina, a u ostalim predjelima biće oblačno, mjestimično sa slabijom kišom. Tokom dana očekuje se oblačno, tmurno i kišovito vrijeme.

„Biće i perioda suvog vremena, uz pljuskove na jugu gdje će ukupna količina padavina biti manja nego u subotu, ali i dalje povećana. Jutarnja temperatura od sedam do 13 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 11 do 19 stepeni“, rekao je Kovačić.

On je za ponedjeljak, 12. oktobar, najavio oblačno i svježe vrijeme, sa kišom ujutro i prijepodne uglavnom na sjeveru i istoku, dok će u ostalim predjelima biti suvo uz postepeno kidanje oblačnosti.

„U drugom dijelu dana, uz promjenjivu oblačnost, biće i kraćih sunčanih intervala, a prema večeri se očekuje razvedravanje u većini predjela. Jutarnja temperatura od četiri do devet stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od devet do 15 stepeni, na jugu oko 20“, naveo je Kovačić.

On je dodao da će u utorak jutro biti hladno, dok je na planinama moguć slab mraz.

„Tokom dana biće promjenjivo, ponegdje uz sunčane intervale. Poslije podne porast oblačnosti sa zapada donosi mjestimično kišu koja će se kasnije prenijeti do istoka i sjeveroistoka. Na jugu će ostati suvo uz promjenjivu oblačnost. Jutarnja temperatura od tri do osam, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni Celzijusovih“, rekao je Kovačić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se