23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Haos u Crnoj Gori, policija razbila demonstrante (video)

Policija je rano jutros uz upotrebu sile razbila mirni protest koji se 20 dana odvijao ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Poslanik Milan Knežević je završio u Urgentnom centru, a kako je rečeno iz grupe „Sloboda traži ljude“ jedan pripadnik vatrogasne jedinice je udario poslanika Branka Radulovića. Uhapšeni su i Slaven Radunović i Vladislav Bojović.

Kako javlja grupa, u razbijanju protesta je učestvovalo oko hiljadu specijalaca u opremi za razbijanje demonstracija, prenose podgoričke „Vijesti“.

„Bačen je i suzavac. Ima dosta privedenih i povrijeđenih. Poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović su privedeni, a predsjednik DNP Milan Knežević je završio u Urgentnom centru.

Tokom okršaja, jedan pripadnik vatrogasne službe je udario profesora Branka Radulovića. Elevator je poslat da sruši binu“, piše na fejsbuk stranici „Sloboda traži ljude“.

MUP je bagerom „očistio“ šatore, binu i ostale objekte sa mjesta protesta.

Uhapšen je i urednik portala IN4S Gojko Raičević, a portal je od jutros nedostupan.

Jake policijske snage obezbjeđuju centar Podgorice, nakon što je protest DF-a prekinut.

Policija je blokirala dio Njegoševe i Ulice Slobode, a nešto kasnije je pušten saobraćaj u dijelu Bulevara Sv. Petra Cetinjskog, gdje se protest održavao.

Novinarima je zabranjen pristup ispred Skupštine Crne Gore, kao i dijelu Ulice Slobode, gde se nalazi Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) gde je postavljen kordon policije.

Članovi NVO Alternativa okupili su se ispred zgrade Delegacije EU u Crnoj Gori.

Oni su istakli da traže poštovanje osnovnih ljudskih prava.

„Ovo što je crnogorski režim danas uradio je dokaz da je ovo što trenutno imamo u Crnoj Gori klasična diktatura. Sad je vreme da se pokaže pravo lice boraca za građanske slobode i ljudska prava u Crnoj Gori“, kazali su iz Alternative.

[mom_video type=“youtube“ id=“hE75cGbDMCQ“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se