14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Govedarica ne zna za novi snimak

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da ne zna da se u javnosti pojavio snimak koji je redakciji „Narodnih novina“ dostavio čovjek koji je u bašti ugostiteljskog objekta u Srbiji vodio razgovor sa Nebojšom Vukanovićem, savjetnikom Mladena Bosića, i koji se pravosuđu Republike Srpske nudi kao svjedok.

„Veoma je interesantno da se poslije svega što smo imali prave novi spinovi“, smatra Govedarica.

On je rekao novinarima u pauzi skupštinskog zasjedanja u Banjaluci da je „očigledno riječ o zamjeni teza“ u kojoj su, kako je rekao, kriminalci i razbojnici – narodni heroji.

„Nažalost živimo i šta drugo da radimo osim da trpimo i rušimo ovu vlast“, kaže Govedarica.

Redakciji „Narodnih novina“ snimak je dostavio čovjek koji je u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Srbiji vodio razgovor sa Vukanovićem.

„Riječ je o dogovoru o preuzimanju novca za snimak Mile Radišića, iz koga se vidi da su u aferu upleteni predsjednik SDS-a Mladen Bosić i po svemu sudeći ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, koji aktivno učestvuju u svemu. Ime čovjeka koji je snimio razgovor sa Vukanovićem poznato je redakciji ‘Narodnih novina’, a njegov glas na audio snimku isječen je radi lične zaštite“, navodi se u tekstu objavljenom na portalu „Narodnih novina“.

Na snimku se čuje glas Vukanovića koji govori da je „uspio obezbijediti nešto novca, ali u ratama, jer ministar nije uspio završiti“. Potom se čuje muški glas koji ga pita zar je moguće da ministar nije uspio to da završi, na što Vukanović odgovara: „Ja sam rekao, što se mene tiče, ja sam najviše insistirao da se to završi. To od ministra će biti. To je jasno“.

Na pitanje „kada će biti“, Vukanović odgovara da se „prikupilo oko 50.000“ i da je „ministar trebalo to da završi“. „Ne brini, biće u etapama stotinu po stotinu, pa stotinu i tako“, kaže Vukanović.

Na snimku se čuje glas muškarca koji pita Vukanovića „kako će oni to donijeti gore i kako će prenijeti novac“, a Vukanović odgovara da „to njima nije nikakav problem, jer imaju diplomatske pasoše“.

Na pitanje „hoće li oni donijeti, jer su imali dogovor sa Bosićem da on dođe sa parama“, Vukanović je rekao da „neće oni doći“ i da misli da će oni to preko njega završiti.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se