15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Festival predškolaca 30. oktobra u Zvorniku

ZVORNIK – Dječiji vrtić „Naša radost“ i ove godine organizuje festival muzičko-scenskog stvaralaštva djece predškolskog uzrasta pod nazivom „Našem gradu s ljubavlju“.

Festival se ove godine održava po šesti put uz učešće predškolaca iz Republike Srpske i Srbije.

– Pored mališana iz našeg vrtića imaćemo goste iz predškolskih ustanova iz Bijeljine, Bratunca, Ljeljenče, Vlasenice, Šekovića, Lopara, Milića, Loznice, Malog Zvornika, Uba, Lajkovca i Koceljeva – rekao je direktor „Naše radosti“ Vukomir Stanković.

On je rekao da je cilj manifestacije koja će biti održana 30. oktobra, da se pokaže da je Zvornik grad djetete, grad mladosti, grad svih onih koji žele da se kreativno pokažu i iskažu, a takođe i da se u Zvorniku okupi što više djece predškolskog uzrasta iz što više gradova, da se druže i sklapaju nova prijateljstva.

– Programom je predviđen defile učesnika kroz grad, nakon čega će se djeca predstaviti pjesmom i igrom. Ovo je jedna divna manifestacija sa koje se nose najljepši utisci. U prilog tome govori i činjenica da je ona postala tradicionalna, da nam dolaze isti učesnici, ali se taj broj i povećava – istakao je Stanković.

Napomenuvši da je pokrovitelj ovog događaja Opština Zvornik, Stanković je najavio i da će 27. oktobra vrtić proslaviti krsnu slavu Svetu Petku, a krsni kolač biće slomljen sa mališanima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se