18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Donacija zvorničkog Crvenog krsta „Našoj radosti“

ZVORNIK – Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dana Mićić uručila je danas poklone dječijem vrtiću „Naša radost“. Ona je rekla da je današnja posjeta i donacija upriličena u okviru Dječije nedelje koju Crveni krst obilježava pod sloganom „Srećna djeca – srećni ljudi“.

– Djeci u ovoj predškolskoj ustanovi donijeli smo dosta igračaka, puzle, sredstva za dezinfekciju i druga higijenska sredstva, sveske i olovke, kao i krede koje su za njih napravili naši aktivisti u osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Pilici. U ovoj nedelji mi ćemo realizovati još nekoliko aktivnosti, posjetićemo četiri višečlane porodice kojima ćemo donirati bebi pelene, prehrambene proizvode, slatkiše, posteljine, higijenska sredstva, garderobu, školski pribor. Posjetićemo i školu u Pilici u kojoj djeluju naši najaktivniji članovi gdje ćemo donirati školski pribor i sredstva za higijenu. Takođe, u našim prostorijama vršimo i podjelu garderobe, igračaka, školskog pribora i bebi pelena za socijalno ugrožene porodice – rekla je Mićićeva.

Direktor „Naše radosti“ Vukomir Stanković uručio je Zahvalnicu zvorničkom Crvenom krstu za dugogodišnju uspješnu saradnju. Stanković je podsjetio da je današnja posjeta predstavnika Crvenog krsta tradicionalna aktivnost ove organizacije u Dječijoj nedelji.

– Ovo je vrijedna donacija koja nama znači puno. Predstavnici Crvenog krsta svake godine više puta posjete našu ustanovu i svaki put dolaze sa poklonima za mališane i mi smo im na tome zahvalni – istakao je Stanković.

Vrtić broji 210 djece u svim grupama, te oko 110 djece u po dvije grupe pripremnih i igraoničkih odjeljenja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se