18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Đoković uz manje probleme eliminisao i Tomića

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju, pošto je savladao Bernarda Tomića iz Australije sa 7:6 (8:6), 6:1.

Đoković je prvi put u dosadašnjem turniru naišao na nešto jači otpor protivnika, s obzirom na to da je Tomića u prvom setu dobio tek u taj brejku, ali je u nastavku podigao nivo igre i rutinski završio meč.

Đoković će u nastavku turnira igrati protiv Britanca Endija Mareja, protiv koga vodi 19:9 u međusobnim mečevima.

Presudio brejk početkom drugog seta

Đoković je izjavio da je brejk početkom drugog seta bio ključan u pobedi nad Tomićem.

„Osjetio sam ogromno olakšanje kada sam dobio prvi set i počeo drugi sa brejkom. To mi je dalo dodano samopouzdanje. Mislim da sam odigrao veoma dobro u nastavku“, rekao je Đoković, a prenosi sajt ATP.

Đoković je do 22. pobjede u Šangaju došao posle sat i 27 minuta borbe.

„Odigrali smo veoma dobar prvi set, pokazali smo visok nivo igre. Posebno Bernard, igrao je pametno, koristio svaku kratku loptu i servirao veoma precizno. Terao me je da budem bolji i nekoliko poena je odlučivalo u taj- brejku“, rekao je Đoković.

On je dodao da nešto slabije izdanje protivnika u nastavku meča bila posledica iscrpljujućeg duela sa Gaskeom, koji je odigran prethodne noći.

„Možda je bio fizički iscrpljen, jer je prethodni meč igrao u tri seta i završio posle ponoći. Možda se to osetilo u drugom setu. Počeo sam bolje da mu čitam servise i teram ga da se više kreće po terenu“, rekao je Đoković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se