15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas oblačno i kišovito

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno i kišovito vrijeme, uz obilnije padavine prijepodne na zapadu i sjeveru, tokom dana u centralnom pojasu, a uveče na jugu i istoku.

Najviša dnevna temperatura biće od deset na zapadu do 19 stepeni Celzijusovih na jugu i jugoistoku, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Jutro će biti pretežno do potpuno oblačno sa intenzivnijom i obilnijom kišom na krajnjem zapadu i sjeverozapadu, mjestimičnom na jugozapadu i sjeveru, dok će u ostalim predjelima biti pretežno suvo uz promjenljivu oblačnost.

Tokom prijepodneva oblaci koji donose kišu se šire preko centralnih predjela na istok i jug, tako da će tokom dana na zapadu i sjeveru kiša slabiti, a jačati u centralnom pojasu, gdje će biti ponegdje i obilnija.

Popodne i prema večeri očekuju se intenzivnije padavine od centralnih predjela do istoka i juga.

Na sjeverozapadu i zapadu biće slaba kiša ili rosulja mjestimično, uz djelimično kidanje oblačnosti. Uveče i tokom noći kiša će nastaviti da pada, a intenzivnija i obilnija će biti na istoku.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, obilnije padavine će biti u Krajini i zapadnim područjima, gdje se očekuje između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, dok će u ostalim područjima biti od 10 do 25 litara po metru kvadratnom.

Duvaće slab do umjeren i promenljiv vjetar.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica dva, Han Pijesak i Gacko sedam, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Bileća i Foča 10, Prijedor, Gradiška, Novi Grad, Livno i Bihać 11, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Zvornik, Zenica i Tuzla 12, Trebinje i Mostar 13 i Neum 19 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se