5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Čavić: Potpredsjednik skupštine mora biti iz opozicije

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je danas da poslanici opozicije neće učestvovati u radu Narodne skupštine Republike Srpske dok njom predsjedava Nenad Stevandić zato što se, prema Poslovniku, potpredsjednik parlamenta bira iz reda najveće opozicione stranke.

Čavić je dodao da bi Stevandić, „da je imao imalo morala“, dao ostavku onog trenutka kada više nije bio u SDS-u, jer „on ne pripada opoziciji nego vladajućem bloku“.

„Pokušavali smo u dva navrata da dođemo do onoga što nam po Poslovniku pripada, da jedan od potpredsjednika bude iz najveće opozicione stranke, ali nismo uspjeli. Šta nam preostaje nego da ne prisustvujemo sjednicama kada sjednice vodi Stevandić“, rekao je Čavić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da ovakvu odluku opozicije „Vlada vješto koristi“, te da Stevandić „na brzinu skupi većinu i rukovodi sjednicom kada treba nešto ekspresno da progura, a da opozicija ne pravi problem“.

„Tako je juče rasprava o Specijalnom tužilaštvu trajala tri minuta, o Izvještaju o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci pet minuta“, kaže Čavić.

Čavić je u pitao da li „u klupama SNSD-a i drugih stranaka zaslužuje da sjedi neko ko nije progovorio ni riječ za godinu dana, niti je učestvovao u radu Narodne skupštine, nego je samo dolazio da pritisne dugme na glasanju“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se