8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Bratunac: Dignuti u vazduh automobili biznismena i graničara

BRATUNAC – Automobil „opel insinija“ biznismena iz Bratunca Radivoja Đurkovića i „pasat“ pripadnika Granične policije BiH Dejana Jovičića uništeni su juče u dvije odvojene eksplozije u tom gradu.

Policija traga za nepoznatim osobama, koje su postavile eksplozivne naprave ispod pomenutih vozila, ali se juče povodom ova dva slučaja nije detaljnije izjašnjavala.

Vlasnik picerije „Rafaelo“ u Bratuncu i biznismen Radivoje Đurković juče ujutro oko osam časova aktivirao je eksploziv, koji je bio podmetnut pod njegov automobil „opel insinija“ u trenutku kada je startovao motor. Prednji dio vozila je uništen, a oštećenja je pretrpjela i njegova kuća u Drinskoj ulici. Na sreću, on je prošao nepovrijeđen u ovom atentatu.

– U gradu me znaju kao privrednika, koji se bori da radi i pošteno zaradi. Nikada ni sa kim se nisam zamjerio niti sam kome šta dužan. Zato i ne strahujem za svoj život. Ne sumnjam ni na koga. Porodica jeste uznemirena, ali vjerujem u policiju da će otkriti ko je podmetnuo bombu pod moj automobil – kazao je Đurković.

Naglasio je da je čuo da je i pod vozilo graničnog policajca Dejana Jovičića u Bratuncu podmetnuta bomba, ali da vjeruje da te dvije eksplozije nisu povezane.

– Jovičića poznajem iz viđenja, ali nemamo nikakvih dodirnih tačaka, tako da sam ubijeđen da podmetanje bombe pod njegov automobil nema veze sa ovim mojim slučajem – zaključio je Đurković.

Kako „Glas Srpske“ nezvanično saznaje, Đurković je nedavno dobio prijeteće poruke putem mobilnog telefona, što je prijavio policiji.

Oko pet časova ujutro stanovnike Bratunca probudila je eksplozija na parkingu u ulici 17. aprila u kojoj je oštećen prednji dio vozila „pasat“ graničnog policajca Dejana Jovičića.

– Kada je eksplodirala bomba, zgrada se protresla. Vidjela sam komšije na prozorima od kojih sam i saznala šta se desilo – kazala je stanarka zgrade u ulici 17. aprila, koja nije željela da joj objavimo ime.

Juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa Jovičićem kako bismo čuli i njegovo mišljenje o podmetanju bombe pod njegov automobil.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se