12 C
Zvornik
23. април 2024.

Američko oružje palo u ruke terorista

Vojna pomoć SAD koju dobija sirijska opozicija za borbu sa Islamskom državom našla se u rukama terorista, saopštio je izvor u štabu sirijskih vladinih snaga.

„Tokom uspešnih borbi sa odredima ID, jedinice sirijskih vladinih snaga su osvojile oružje i municiju američke proizvodnje koja je bila predviđena za pomoć snagama sirijske opozicije. Među trofejima su se našli kontejneri sa lakim naoružanjem i municijom, kao i savremena municija i kompleti za pružanje prve medicinske pomoći“, nastavio je izvor.

„Prema našim svedočenjima, komandiri opozicije zbog straha od gubitka finansiranja ulepšavaju podatke o svojim uspesima. Umesto realne situacije oni saopštavaju podatke o oslobađanju novih naseljenih mesta od militanata ID i o napredovanju u dubinu teritorije, što ne postoji u stvarnosti“, naveo je sagovornik u štabu vladinih snaga Sirije.

Prošle nedelje, pres-sekretar Pentagona Piter Kuk je saopštio da su u okviru vazdušne vojne operacije „Nepokolebljiva odlučnost“ protiv militanata Islamske države, vojno-transportni avioni SAD dopremili snagama opozicije nekoliko stotina kontejnera i kovčega sa naoružanjem i municijom ukupne težine 50 tona.

(Sputnik)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se