8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Alumina: Prijem za porodice poginulih radnika

ZVORNIK – U kompaniji „Alumina“ danas je, povodom 6. oktobra – Dana Fabrike, organizovan prijem za porodice poginulih radnika u proteklom ratu. Porodicama 36 radnika prigodnim govorom obratili su se Stojan Jovanović, zamjenik direktora kompanije za ekonomske poslove, i Radenko Smiljanić, predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva.

Predstavnici poslovodstva i sindikata su naglasili da će se zaposleni u ovoj  fabrici uvijek sa sjetom prisjećati poginulih kolega, podsjetivši da je 6. oktobra 1998. godine bio bolan trenutak kada je podignuto spomen-obilježje u krugu  kompanije.

„Dokle god bude ova fabrika postojala i radila, porodice poginulih radnika neće biti zaboravljene“, istakao je Jovanović.

Jovanović je naglasio da je veoma bitno da fabrika radi i da ima proizvode za tržište, koji će obezbijediti bolju budućnost ne samo za zaposlene u ovom kolektivu, nego stvoriti i realnu šansu za nova zapošljavanja, među kojima su i djeca poginulih radnika ove fabrike.

On je rekao da je u posljednjih godinu dana „Alumina“ zaposlila šestoro djece porodica poginulih radnika, i da će se ubuduće nastaviti sa zapošljavanjem djece iz ove kategorije radnika, te da će se i na druge načine pomagati ove porodice u skladu sa mogućnostima i ekonomskom situacijom fabrike.

Predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva Radenko Smiljanić  je istakao da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici  tradicija i samo jedan od načina da  se pokaže da ni oni, a ni njihove porodice, nisu zaboravljeni.

„Poginuli radnici zaslužuju posebno poštovanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku, svoj narod i ovu fabriku“, istakao je Smiljanić.

Porodice poginulih radnika izrazile su zahvalnost menadžmentu i sindikatu kompanije na prijemu i naporima koje fabrika preduzima na zapošljavanju njihovih članova.

Radojka Ivanović, čiji je suprug Milan, radnik fabrike, poginuo 8. oktobra 1992. godine, kaže da je ovo poseban trenutak za porodice poginulih radnika, napominjući da im mnogo znači razumijevanje i pomoć koju imaju u ovoj fabrici.

Porodice poginulih radnika, zajedno sa predstavnicima  sindikata i rukovodstva kompanije, prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomenik, a zatim je organizovan ručak u fabričkom restoranu.

Porodicama poginulih radnika uručen je skroman novčani dar od po 150 konvertibilnih maraka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se